lauantai 3. elokuuta 2013

Belgipojat erkkarissa

Jostain kumman syystä lupauduimme viemään Maxin ja Zorron belgianpaimenkoirien erikoisnäyttelyyb Joensuuhun. Vielä lähtiessä Kim kysyi, että mitä ihmettä me siellä tehdään.. Vastavsin vaan että itsepähän lupasit kasvattajalle, mitä lie ajattelit?
Perjantaina nappasimme Pepin (FN I'm special) kyytiin kärryyn ja auton nokka kohti itärajaa. Yodaa ei ollut ilmoitettu näyttelyyn, mutta säälimme lapsenvahtia sen verran, että otimme sen mukaan.
Joensuuhun päästyämme treffasimme ensin Nipsun pennut Edin (Zidane). Tunnin verran touhua seuranneena saatoin sanoa, ettei omena ole kauas puusta pudonnut.. Se oli kovin positiivista, että Edi tuli loistavasti toimeen meidän poikien kanssa ja niitä saattoi pitää irti. Edissä oli kuitenkin huomattava määrä Nipsulta "perittyjä" piirteitä. Oli kuitenkin kiva nähdä pentueen villikko, joka melkein jäi kotiin kun ei sopivaa kotia ilmaantunut. Kiitos Piialle hyvästä kasvatus/koulutustyöstä! Tulos olisi voinut olla paljon pahempi..


Siitä yöksi hotelliin ja aamulla vähäisten yöunien jälkeen näyttelypaikalle. Vähäisten siksi, koska eihän meidän pojat ole tottuneet nukkumaan vapaassa tilassa, saati sitten meidän kanssa samassa huoneessa. Pientä levottomuutta oli siis havaittavissa.

Zorron osio oli ensin. Heti arvostelun kärkeen tuomari vetäisi mittanauhan esiin. Sinä vaiheessa ajattelimme jo, että se oli siinä. Zorro kun on todella pieni uros ja käytännössä varmaan noin sentin alle alarajan. Tuomari kuitenkin tykkäsi Zorron tyypistä ja ERI napsahti. Jatkossa vielä sijoituttiin nuorten luokan toiseksi ja päihitettiin kolme velipoikaa! Koira olisi kuulemma ollut täydellinen jos koko olisi ollut hieman suurempi.

Maxin osuus venyi pitkälle iltapäivään. Vanha herra esiintyi suht nätistä ja tuomarinkin mukaan todella vetreässä kunnossa. ERI tuli sieltäkin ja yllätykseksi vielä SA. Veteraaniluokassa sijoitus oli 3. Loppukilpailussa Max ei pärjännyt, mutta koska ensimmäiset 4 eivät voineet vastaanottaa vara-sertiä niin Max sitten voitti vara-serti kilpailun!

Lopuksi oli vielä kasvattajaryhmä, johon meiltä pääsi molemmat pojat. Harmittavasti kasvattajaryhmä jäi toiseksi, mutta on se silti hyvä tulos! Kiitos kasvattajalle ja meidän koiria esittäneille ihmisille! Reissu onnistui siis yli odotusten..

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

No hyvä kun joskus edes lapsenvahtia "säälitään" eikä nelijalkaisia ole montaa hoidettavana yhtäaikaa lasten kanssa. Kiitoksella kiittää Hän.