lauantai 3. elokuuta 2013

Max rallytokoilee

Kotiseuramme järjesti rallytokokosat joten päätin ilmoittaa Maxin testaamaan lajia. Harjoitukset jäivät siihen kolmeen kertaan ja pientä epävarmuutta oli ilmassa. Yksi suurimmista epävarmuustekijöistä oli hihna.. Tokossa kun koira ei juurikaan ole kytkettynä ja Max ei muutenkaan käytä hihnaa. Toinen suuri epävarmuustekijä oli Maxin "seuraaminen" ja siinä perän maahan laitto. Max seuraa pahimmillaan liki pylly maassa ja etenkin käännöksissä herra ei vaivaudu peräänsä nostelemaan. Tästä sittn tulikin ekan kisan virheet..

Ensimmäisen kisan rata ei ollut kovin vaikea, mutta onnistui ohjaaja siltikin hukkaamaan yhden kyltin. Tämän seurauksena liike hidastui ja Max tarjosi istumista. Koska säännöt ei ollut minulla kovin hyvin hallinnassa ja en tiennyt mitä pitäisi uusia joten jatkoin matkaa. Saksalaisessa käännöksessä Max potkaisi jalallaan numerokyltin irti ja tästäkin tuli virheitä. Lopussa vielä hihna kiristyi pari kertaa ja tuli yksi melkein istuminen. Pisteitä kuitenkin kertyi 85 ja pääsimme kunnialla maaliin!

Toisessa kisassa olin jo hieman valveutuneempi ja pohdin liikkeitä hieman enemmän etukäteen. Eniten jännitti spiraalijuoksussa ja mahdolliset koiran "kierrokset" sen jälkeen. Rata meni kuitenkin hyvin ja spiraali taisi ollla liki paras osio! Lopussa tein melkein hylkäävän virheen, mutta juuri ennen maali kylttiä muistin, että kyltin pitää jäädä oikealle puolella ja otimme aimoharppauksen vasemmalle. Tilanne siis pelastettu ja tulos napsahti! Max sai 99 pistettä, yksi piste lähti hihnan kiristymisestä. Lisäksi Maxin aika oli nopein eli samalla napsahti vielä luokkavoitto..

Ei kommentteja: