keskiviikko 28. elokuuta 2013

H, mutta hei, sehän riittää!

Yoda ja Zorro oli ilmoitettu Nokian ryhmänäyttelyyn. Zorro ei ollut mitään tavoitteita, mutta Yodalle haettiin parempaa menestystä kuin ensimmäisellä kerralla (tuomari ei tunnistanut koirasta rotua..).
Päivä oli lämmin ja aurinkoinen ja aikataulutuksen puitteissa saimme vietää näyttelypaikalla koko päivän. Yoda ei ollut ainoa rotunsa ei-rotumääritelmän mukainen yksilö, vaan Sari oli ilmoittanut mm Hilun samaan näyttelyyn.
Zorro ei saanut sen kummempaa menestystä. EH tuli ja NUK2. Turkki oli jo alkanut lähtemään ja sen kyllä huomasi.
Yodalle sain oikein "kunnon esittäjän". Tarkoituksena oli siis tällä kertaa saada edes koiralta korvat ylös, oikeaan asentoon ja sitten tietenkin tulokseksi vähintään se Hyvä, joka vaaditaan valionarvoon.
Yodan luokassa oli kaksi koiraa joista Yoda oli ensimmäinen. Nina esitti Yodan hyvin ja korvatkin nähtiin useampaan otteeseen. Jouduttiin tosin aika paljon avustamaan kehän ulkopuolelta. Stten kehästä näytettiin minulle peukkua, eli H napsahti. Siitähän sitten riemu syttyi! Yoda kiipesi jopa syliini kun tuli kehästä. Mainittakoon vielä, että Yodan kilpakumppani sai samaisen Hn eli parasta urosta ei täten valittu.
Nyt on meidän näyttelyura ohi, hampaat saa vaikka irrota ja korvilla ei ole enää väliä. Kaksi näyttelyä se vaati ja rodun erikoistuomarin, mutta tulos saatiin. Nyt pitää enää metsästää ne ykköset sieltä EVLsta..


Ei kommentteja: