tiistai 23. heinäkuuta 2013

Yoda ja Nipsu tokokokeessa


En ollut alunperin ajatellut ilmoittaa yhtään koiraani seuran kokeeseen, mutta kas kummaa, kaksi koiraa löysi tiensä kokeeseen. Nipsu sai peruutuspaikan edellisenä iltana ja Yoda koetta edeltävänä keskiviikkona.
Nipsua en ollut alunperin ilmoittanut, koska rouva ontuu tasaisin väliajoin, enkä kyllä ole kerennyt treenaamaankaan. Yoda sen sijaan oli mielestäni vaiheessa, koska laiska ohjaaja ei ole jaksanut treenata kaukoja ym.
Kuulin kuitenkin mahdollisesta peruutuspaikasta noin viikkoa ennen koetta. Ja siitä se ajatus sitten Jonnan painostamana lähti.. Kaukoihin valittiin muutama uusi käsky ja tekniikka, maanantaina kokeiltiin ensimmäisen kerran ruutua liikkeenä ja torstaina oli vuorossa tunnari kellokuviossa. Yodan tunnari on myös ollut hieman ailahtelevainen..

Nipsun koe oli katastrofi. Koira oli aivan liian korkeassa vireessä ja se näkyi myös pisteissä. Mutta jos jotain positiivista haetaan, niin paikallaolot menivät hyvin.
Tässä Nipsun rivistö:
Istuminen 10
Paikallamakuu 8 ( nousi istumaan ennen jättöä, joten toinen maahan käsky)
Seuraaminen 6( onnistuikohan yksikään perusasento ja kerran koira jopa eksyi väärälle puolelle)
Z-liike 10
Luoksetulo 6 (mikä ihmeen pysähtyminen?)
Ruutu 0 (meni ruutuun, pysähtyi hyvin, mutta ennenkuin kerkesin käskyttämään maahan, niin Nipsu läks nenä maassa kävelemään ulos ruudusta)
Ohjattu 10
Metallinouto 9 (nousi seisomaan luovutuksen jälkeen)
Tunnari 0 ( Nipsun varmin liike.. Syöksyi kapuloille, nappasi yhden suuhun ja tajusi sitten mikä liike oli. Haisteli ja toi oikean, mutta peli oli jo menetetty)
Kaukot 6 (istuminen vaati tuplakäskytystä)

Niin tyhmiä virheitä sattui, ihan turhasta nollattiin meille varmoja liikkeitä. Pisteitä kertyi siis yhteensä 199.

Ohjaajan kierrokset olivat myös jo tässä vaiheessa korkealla. Onneksi Yoda on kuitenkin rauhallinen ja yleisö rentoutti tunnelmaa. Tai no, Sari yritti kyllä kovin nostattaa koiraa..

Yodan kokeen paikkamakuu oli katastrofi. Yksi koira lähti, toinen läks perään ja lopulta kehässä oli pieni tappelu. Yoda oli kuulemma ollut häntä ja korvat tötteröllä, mutta pysyi kun pysyikin paikallaan.

Yodan rivistö:
Paikkamakuu 10
Seuraaminen 8 (peruuttamista ei oltu koskaan kokeiltu, väljät täyskäännökset)
Istuminen 10
Luoksetulo 7 (mikä pysähtyminen?)
Ruutu 10
Hyppynouto 10
Metallinouto 10
Tunnari 9
Kaukot 6 (muutama tuplakäsky, kun koira katseli liikkuria, eteni)
Kokonaisvaikutus 8

Pisteitä yhteensä 278, 1- tulos ja sijoitus 2. Loistava suoritus otukselta, joka oli mielestäni täysin vaiheessa. Viikossa saatiin kaukot siihen malliin että koira toteutti edes jotain. Välillä meinasi usko loppua, kun Yoda tarjosi seisomisen sijaan aina maahanmenoa. Lisäksi treeneissä etäisyyttä koiraan oli 1-5 m, ei kertaakaan kokeessa vaadittua 10 metriä.

Tästä on siis hyvä jatkaa ja saa nähdä milloin korkataan EVL?

Ei kommentteja: