maanantai 3. kesäkuuta 2013

Nipsu tokoilee helteessä

Ilmoitin Nipsun tokokokeeseen pienen painostuksen jälkeen. Moneen kertaan olin jo perumassa koetta, kun Nipsu ontui vuorotellen melkein jokaista jalkaa. Viimeinen perumisen syy olisi ollut älytön helle, mutta päätin sitten kuitenkin raahat Nipsun kentälle.
Tähän väliin todettakoon, että eräs koiratuttavani kysyi, että voiko Nipsu olla muutakin kokeessa kuin kauriinlailla pomppiva otus? Kyllä voi, Nipsu ei ole hellekoira. Sitä ei saa edes lenkille jos on kuuma. Ainoa asia mistä Nipsu kesäisin lämpimällä kelillä innostuu, on vesiletku.
No, mutta asiaan. Nipsu suoritti yhtä lukuunottamatta kaikki koeliikkeet ja vieläpä melkein oikein, mikä oli minulle yllätys. Kuuma sään piikkiin laitan sitten sen, että koira ei suostunut menemään maahan ja kun meni, niin sitten sieltä piti yrittää ylös tai muuten vaan vängertää. Myöskin pienen sievän takapään maahan laittaminen istumisen muodossa tuotti tuskaa, perusasennot siis puuttuivat seuraamisessa siirtymisiä lukuunottamatta.

Nipsu sai siis pisteitä 208 ja alla rivistö

Istuminen 0 (meni maahan heti kun lähdin)
Paikkamakuu 10
Seuraaminen 8 (yllättävän hyvää, mutta normaalikäynnissä puuttui perusasentoja)
Z-liike 6 (istuminen vaihtui hienoksi seisomiseksi)
Luoksetulo 5 (pysähtyi todella myöhään ja maahanmenoon vaati tuplakäskyn)
Ruutu 7 (loistava ruutu, mutta vaati kaksi käskyä maahanmenoon ja lopusta uupui perusasento)
Ohjattunouto 6 (lähti täysin vastakkaiseen suuntaan mitä näytin. Pysähtyi hieman ennen kapulaa ja sain ohjattua hakemaan "oikean" kapulan)
Metallinouto 6 (kapulaa piti hieman työnnellä ennenkuin sen pystyi ottamaan suuhun, pudotti kapulan sivulla)
Tunnari 10
Kaukot 8 (tuplakäsky yhteen maahanmenoon, muuten Nipsuksi todella hyvät kaukot)

Kokeesta jäi kuitenkin sinänsä hyvä fiilis, ettei homma mennyt ihan matkalaukkutouhuksi. Ehkä Nipsu pääsee vielä tämän vuoden puolella yrittämään onneaan toisenkin kerran?

Ei kommentteja: