sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tammikuun tokokokeet: yoda TK2

Hieman on jäänyt rästiin tämä raportointi, mutta yritetään korjata tilanne.
Tammikuun lopussa olin kokeessa Yodan ja Nipsun kanssa. Yodan arvosteluseteliä en löytänyt, liekö vielä autossa. Treenaamaan kerkesin yodan kanssa pari kertaa ennen koetta, samoin Nipsun.
Paikallaolossa Yoda pysyi kympin arvoisesti vaikka yksi koira ryhmästä lähtikin. Seuraamisessa hieman irtosi täyskäännöksissä, muuten tyypillistä Yodaa, ehkä hieman alhaisessa vietissä. Liikkeestä maahanmeno ok, kaukot ok, luoksetulossa hyvä pysähdys mutta kääntyi hieman merkillepäin odottaen apautusta namille. Nouto ok, mutta itse onnistuin tiputtamaan kapulan (taas!), mutta onneksi oli kerennyt kuulumaan sana kiitos. Yoda nimittäin nousi nostamaan minulle uudestaan kapulaa. Hyppy sujui myös hyvin. Mutta sitten se liikkeestä seisominen, siitä tuli 0. Yoda ennakoi niin hyvin, että kun aukaisin suuni, niin koira vajosi maahan. Pisteitä kuitenkin kertyi 170p, sijoitus 4. ja TK2-titteli.

Nipsun kokeesta saattoi odottaa mitä tahansa..
Paikalla istuminen 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen 8
Z-liike 7 (tuplakäsky seisomiseen)
Luoksetulo 8 ( kääntyi myöskin merkille ja loikki gasellin lailla)
Ruutu 5 (vaati lisäkäskyn löytääkseen ruudun, tai tarkemmin oikean kohdan. Jäi etureunalle ensimmäisellä kertaa)
Ohjattu nouto 0 ( nipsu olisi välttämättä halunnut mennä katsomaan tuomaria, koska tuomari oli haettavan kapulan puolella seisoskelemassa. Lisäksi merkkiä häiritsi mattoon laitetut teipin palaset)
Hyppynouto 8 (tapojensa mukaisesti töni hieman kapulaa ennenkuin otti suuhun)
Tunnari 9 (pyörittää kapulaa tuodessaan)
Kaukot 7 (tuplakäsky seisomiseen, liikkui ensimmäisellä maahan käskyllä)

Pisteitä siis kertyi 226 ja rutkasti kokemusta. Tuomari kehui, kuinka hyvin Nipsu pysyi paikallaolossa vaikka pikkulintu hyppi maassa melkein vieressä. No, tästä on hyvä jatkaa, vaikka kyllä olen alkanut pikkuhiljaa haudata ajatusta Nipsun TVA-tittelistä. Sen verran neiti keksi uusia kommelluksia treeneissä ja kokeissa eikä nuo paikallaolo ongelmatkaan yhtään helpota asiaa.
Koepäivä oli kuitenkin antoisa, meidän tokoryhmästä kokeessa oli 5/6 koirakkoa, joista kolme sai ykköstuloksen. Kiitokset myös Leilalle ja Jonnalle "apinapassista"..

Ei kommentteja: