perjantai 20. kesäkuuta 2014

Yodalle BH

Meiltä oli molemmat koirat (Zorro ja Yoda) ilmoitettu Hyvinkäälle BH-kokeeseen. Vajaa viikko ennen koetta saapui kauan odotettu lähete sairaalaan kuvauksiin, joten toinen joutui perumaan kokeen..
Menin siis Yodan kanssa Hyvinkäälle ja pakkohan se on myöntää, että treenaaminen oli minimaalista. Kaupunkiosuuteen ei panostettu ollenkaan, luotin että tasapainoinen koira selviää siitä ilman harjoitusta. Tottis osuuden henkilöryhmää kokeiltiin pari kertaa, samoin täyskäännöstä vasemmalle (polvi rajoittaa kääntymisliikettä) sekä luoksetuloa eteen. Paljon enempää en uskaltanut treenata ettei Yoda alkaisi ontumaan.
Näillä siis mentiin! Remmissä seuraaminen oli Yodalle outoa, mutta ihan kivasti piti paikkansa, myös henkilöryhmä meni hyvin. Vapaana seuraamisessa oli ihan pakko käydä tervehtimässä yhtä ihmistä henkilöryhmässä (niin tyypillistä Yodaa..) ja hieman oikealle käännöksissä oli ilmaa, mutta saatiin kuitenkin suoritettua. Tuomarin lausunto seuraamisista: saisi olla voimakkaampaa ja energisempää, hieman liian virkamiesmäistä (tämä on tiedossa, koska koira on opetettu virkamieheksi ;) ), täyskäännökset meni hyvin, muissa käännöksissä hieman irtoo.
Istumisessa ei ollut mitään huomautettavaa, jopa ohjaaja muisti että siinä pitää pysähtyä. Maahanmeno ja luoksetulo: Maahanmeno meni ok, luoksetulossa viime hetkellä korjasi suoraan sivulle. Tästä saimme huomautuksen myös.
Paikallaolossa Yoda pysyi, mutta oli taasen heilutellut häntää melkein koko ajan. Tuomarilla ei kuitenkaan mitään huomautettavaa.
Näin ollen tottis osuus läpi!
Kaupunkiosuus hieman arvelutti, koska en ole koskaan jättänyt koiraa mihinkään kiinni. Pelko oli kuitenkin turhaa, siellähän Yoda pönötti paikallaan vaikka koira meni ohi. Muutenkaan sitä ei kiinnostanut pyöräilijä, juoksija, toinen koira, juna tai auto. Mentiin vaan tasaisesti (kiskoen) eteenpäin. Olin siis oikeassa, tasapainoista koiraa ei tuollaiset pahemmin hätkäytä.. Vielä kun joku opettaisi mun koirat käveleen remmissä siten, että ne eivät vedä?

Nyt siis saamme käyttää titteliä BH Yoda

BH kokeen malit, kuva S. Virtala

Ei kommentteja: