perjantai 10. tammikuuta 2014

Voihan polvi!

Aloin jo joku aika sitten katsomaan, että Yoda keventää toista takajalkaa. Koska Alffilta aikanaan meni polvi ja tiesin miten pieniä oireet voivat aluksi olla, niin aloin seuraamaan Yodan käytöstä. koirille oli varattuna hieronta-aika juuri tämän takia mutta se jouduttiin siirtämään joulun jälkeen. Ei tarvinnut kauaakaan seurata, kun Yoda törmäsi JANKKin hallilla esteen siivekkeeseen kyseisellä jalalla ja oireet vahvistuivat. Nuo esteet ovat siis sellaisia "painavia" esteitä eli niihin koira pystyy todellakin satuttamaan itsensä :( Yoda kävi toki kisaamassakin tässä välissä ja ainoat isommat oireet oli keventäminen ja kun koira lähti levon jälkeen liikkeelle niin seurasi muutama askel ontumista. Edelleen olin sitä mieltä että ikävästi näyttää polvioireilta..
Pojat kävivät hierojalla tämän vuoden alussa ja hieronnassa ei löytynyt vikaa lihaksistosta, muuta kuin että kipeän puolen lihakset olivat pienentyneet. Hieronnan seurauksena Yoda ei kuitenkaan käyttänyt jalkaa neljään päivään vaikka oli häkkilevossa. Lopulta saimme ajan lääkäriin, joka kuvauksen jälkeen vahvisti, että vasen polvi on ongelma ja siellä joko kierukka tai osittainen ristisiteen repeämä. Leikkausta / tähystystä tämä tarkoitti kuitenkin. Nyt on varattu torstaille aika leikkaukseen..

Yoda on siis pidemmällä tauolla sekä tokosta että agilitystä. Hieman kyllä harmitti, kun olisi ollut sunnuntaina tokokoe, mutta minkäs teet.. Nyt vaan toivomme, että leikkaus menee hyvin ja että mitään korjauskelvotonta ei löydy. Palaamme asiaan!

Ja heti kaatu!
 

Yoda oli vielä illallakin tokkurassa
 

potilas Saarinen sai erikoisoikeuden nukkua vapaasti asunnossa ja sen kyllä huomas
 

Ei kommentteja: