sunnuntai 12. elokuuta 2012

Haminassa kouluttamassa

Minua pyydettiin jo aikaisin keväällä Haminaan kouluttamaan. Tähän saakka olen hoitanut koulutustehtäviä 100km säteellä kotoa. Päätin kuitenkin lähteä rannikon seudulle katsomaan painitaanko siellä samojen ongelmien kanssa kuin täällä ;)

Ei, ei ollut samoja ongelmia. Tai sanotaan näin, että meillä ei tällä hetkellä painita noiden ongelmien kanssa. Päivän aikana otettiin useaan kertaan ruutua, luoksetuloa, seuraamista ja liikkeestä seisomista. Lisäksi meitä hauskuutti EVL-luokassa kilpaileva kessu. Ihana nähdä, että joku jaksaa harrastaa ei-niin -tyypillisen tokorodun kanssa. Tässä tapauksessa koiraa ei voinut kyllä syyttää jaksamisesta.. Ohjattua noutoa otettiin ainakin sen kymmenen kertaa ja aina koira jaksoi olla yhtä reipas ja iloinen!

Itselleni päivä oli hyvin antoisa, kiitos vaan osallistujille, jos luette tätä blogia. Toivottavasti myös minusta oli hyötyä teille! "Meidän" koulutusmenetelmät perustuvat pääosin mielikuvien luomiseen koiralle ja palkan suuntaan, tämä oli "uusi" ajatus monelle koulutuksessa..

Ei kommentteja: