torstai 19. marraskuuta 2015

Fasciamanipulaatio – kuulostaa kivuliaalta



Fasciamanipulaatio – kuulostaa kivuliaalta

Olen käynyt kuluvan vuoden 2015 aikana sekä itse, että koirani Zorro Jerry Ketolan (www.koiraosteopaatti.fi) hoidettavana säännöllisesti. Jerry onkin osaltaan ollut mahdollistamassa meidän melko onnistunutta agilityvuotta.

Agilityn MM-karsintojen jälkeen yhden osteopatiakäynnin aikana Jerry kysyi haluaisinko ryhtyä hänelle harjoituspotilaaksi fasciamanipulaatioon (www.fasciamanipulaatioa.fi), hän kun oli aloittanut sen opiskelun ja tarvitsisi siihen potilaita (koekaniineja ;) ). Tottahan toki sitä suostuin ja heti sovittiinkin kolmen-neljän hoitokerran sarjasta peräkkäisinä viikkoina.

Hoidot tosiaan tehtiin peräkkäisinä viikkoina elokuussa. Yhden hoitokerran aikana hoidetaan vain muutamaa pistettä. Itselläni ensimmäisenä käytiin lävitse jalat, koska ajateltiin että nivusvaivani voisivat liittyä jalkojen lihasten ja kalvojen toimintahäiriöstä. Jalkojen käsittelystä oli pientä apua, mutta silti nivusten vihlonta oli ajoittain läsnä.

Sitten parina viimeisenä kertana päätettiin kokeilla toista lähestymistapaa, koska jaloissa ei mahdottoman pahoja triggeripisteitä löytynyt (ei ne silti mukaviakaan ollut, hikeä pukkasi lähes joka hoitokerta).  Päätettiin käydä selkä läpi, koska parin ensimmäisen hoidon jälkeen olin huomannut, että yläselkäni meinaa krampata todella helposti ihan pelkästä venyttämisestä ja luulen, että se on jotenkin yhteydessä hoitoihin ja lihasten reagoimiseen hoitoon.

Selän hoitoon Jerry Ketola käytti sekä osteopaattisia, että fasciamanipulaation tekniikoita. Jo ensimmäisen, todella kivuliaan hoitokerran jälkeen, nivusten vihlonta jäi pöydälle ja siksi päätettiin myös viimeinen hoitokerta ekasta sarjasta käyttää selän käsittelyyn. Kyllä sitä välillä ihmettelee, että miten voikaan ihmisestä löytyä niin kipeitä paikkoja ja silti elää normaalia, lähes kivutonta arkea! Hoidot olivat lähes tuskaa, kun oikea paikka löytyi, mutta kuka nyt ei terveytensä ja hyvinvointinsa eteen vähän kärsisi! 
 
Tarvi siis myöntää, että kyseinen menetelmä on kaikkea muuta kuin mukava, mutta kyllä siitä apuakin on kun oikeasta paikasta hoidetaan. Aion siis jatkossakin käyttää Jerryn Ketolan palveluja itselleni kuten myös koirilleni.
-Kim 


Ei kommentteja: