perjantai 25. lokakuuta 2013

Hyvää matkaa pikkuinen!

Millan pikkuruinen pentu siirtyi eilen pilven reunalle sisarustensa seuraksi. Lääkäriin saakka kerettin, mutta oli kuulemma liian heikko, jotta mitään olisi kannattanut tehdä.
Varsinainen "romahdus" kävi silloin yöllä.. Millalta oli loppunut maidontulo joka tajuttiin liian myöhään ja pikkuinen ei enää suostunut syömään pullosta. Eläinlääkärilläkin kävi huono tuuri, kun juuri kun pääsimme paikalle niin tuli hätäsektio joka meni meidän ohi. Viimeiset hetket siis vietettiin käytännössä lääkäriaseman aulassa.

Jälkiviisas on hyvä olla.. Edellisenä iltana olisi jo pitänyt mennä nesteyttämään kaveria ja hakea ruokintaletkuja. Ei vaan tajuttu tilanteen olevan niin huono, kunnes yhtäkkiä pentu ei enää ollutkaan oma virkeä itsensä. Milla kuitenkin imetti kovasti ja pentu imi, mutta eihän sitä päällepäin nähnyt ettei sieltä maitoa heru. Pullosta kaveri joi myös ahnaasti, mutta siinäkin on voinut käydä niin, että maitoa on mennyt silloin illalla keuhkoihin ja romahdus johtui siitä. Eläinlääkäri kyllä epäili keuhkojen kehittymättömyyttä, koska pentu oli selvästi keskosen oloinen. Pentu lähettiin kuitenkin Eviraan tutkittavaksi jos vaikka selviäisi jotain, miksi menetimme kaikki kuusi pentua

Ei kommentteja: