sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Testissä Effektri-öljy


Saimme jälleenmyyntiin uuden tuotteen koirille (ja hevosille) ja samalla testailemme Zorrolla miten tuote vaikuttaa. Öljy on testattu hyväksi muun muassa juoksua harrastavilla vinttikoirilla, mutta agilitypuolella tuotetta ei juurikaan ole käytössä. Öljy vaikuttaa mm lihasten palautumiseen ja lihasten kehittymiseen.

Hinnat: Effektri dog 37,90€ ja Equi 52,90€.

Tuote löytyy meiltä tällä hetkellä varastosta ja kerron jatkossa miten tuote on vaikuttanut Zorron hyvinvointiin. 

Effebalancen sivuilta lainattua:  
Tuotekehityksen ja tutkimuksen tarkoituksena on ollut löytää oikeat ainesosat, joiden avulla tärkeät Omega-3 EPA (eikosapentaeenihappo) ja DHA (dokosaheksaeenihappo) rasvahapot saadaan imeytymään eläimen elimistössä. Näiden välttämättömien rasvahappojen pitäisi vaikuttaa läpi vuorokauden ehkäisten tulehduksia solutasolla. Soluja suojaavat kalvot on tärkeä rakentaa laadukkaista rasvahapoista, jolloin saadaan aikaan sisäosaa suojaava rakenne ja oikeat ravintoaineet pääsevät imeytymään solun sisäosiin. Tutkimusten mukaan pääsääntöisesti kalasta saatavat Omega-3 EPA ja DHA rasvahapot toimivat elimistössä parhaina tulehduksen ehkäisijöinä ja niiden määrää tulisi useiden eläinten kohdalla lisätä. Myös kolmas Omega-3 sarjan rasvahappo ALA (alfalinoleenihappo) on välttämätön rasvahappo, jota eläin saa kasviperäisestä ruokavaliosta. Sen muodostumistehokkuus tulehdusta ehkäiseviksi EPA ja DHA rasvahapoiksi ei kuitenkaan riitä eläinten tarpeisiin. Omega-6 rasvahapposarjasta LA (linolihappo) on myös välttämätön rasvahappo ja se tulee myös kasvikunnan tuotteista. Runsaasti Omega-6-rasvahappoihin kuuluvaa arakidonihappoa tuottavien ruoka-aineiden toistuva ja jatkuva syönti tuottaa kudoksissa tulehdussytokiineja. Tämä Omega-6 kulkeutuu kasviperäisen ruokavalion mukana elimistöön aiheuttaen tulehdustiloja. Eläimien on kuitenkin saatava näitä kaikkia välttämättömiä rasvahappoja, mutta elimistön toiminnan kannalta on tärkeä saada niitä oikeassa suhteessa. Kun tavoitteena on ehkäistä tulehdusperäisiä sairauksia, on tärkeää valita laadukas Omega-3 lisäravinne, jonka EPA ja DHA pitoisuudet ja niiden imeytymiskyky ovat korkealla. Näin ollen tulehdustiloja muodostavien Omega-6 rasvahappojen suhde Omega-3 rasvahappoihin pysyy hallinnassa. 
 Ravintolisillä on useasti ratkaiseva merkitys tulehdusprosessin hallinnassa. Eläinten ravinto on aikojen saatossa muuttunut tehotuotetummaksi sekä ravintoköyhemmäksi ja on näin alkanut aiheuttaa terveyshaasteita. Effektri kehitti tuotteen imeytymistehon lisäämiseksi.

Lisätietoja kokemuksista löytyy täältä: Effebalancen kotisivut 

Ei kommentteja: