sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Murheellinen viikonloppu

Millan synnytys käynnistyi etuajassa pe-la välisenä yönä. Ensimmäinen pentu oli syntynyt meidän sänkyyn, painoa pikkurääpäleellä oli 46g. Seuraavat 4 pentua syntyivät lauantain aikana ja kaikki kuolivat / syntyivät kuolleena. Sunnuntaina löysimme vielä yhden pennun lisää, kuolleena. Pentuja tuli siis kaikenkaikkiaan 6 kappaletta, mikä olisi ollut hyvänkokoinen pentue. Yksi näistä siis sinnittelee vielä hengissä, mutta katsotaan miten hänen käy.. päivä kerrallaan mennään ja toivotaan parasta! Normaalisti burmapennun syntymäpaino on n 80g. Kaikki pennut painoivat n 50g eli jotain oli mennyt pieleen loppuvaiheessa odotusta ja liekö tämä käynnistänyt synnytyksen?



Hyvin valvotun yön jälkeen Yodalla oli lauantai aamuna toko koe. Pitkään mietin menenkö ollenkaan, mutta lopulta päädyin menemään asenteella Yoda tekee tai sitten ei. Tavoitteenamme oli saada pisteitä enemmän kuin viimeksi, mutta näköjään pisteitä voi saada myös todella vähän :)
Paikallaistumisessa Yoda meni maahan noin puolivälissä, siitä 0. Paikkamakuussa oli mennyt lonkka-asentoon, mutta pisteitä 10.
Liikkeet olivat kahdessa erässä ja ensimmäinen erä alkoi metallihypyllä. Tämä liike on viime aikoina ollut meille hankala, jostain syystä Yoda ei enää halua ottaa kapulaa ja kiertää esteen. Nyt kuitenkin kokeessa herra yllätti ja  otti kapulan heti suuhunsa ja hyppäsi takaisinpäinkin, palautushieman vino. Sitten oli z-liike, Yoda hieman kääntyi seisomisessa, mutta muuten pätevä suoritus. Viimeksihän Yodan koe kaatui juuri tähän liikkeeseen ja mikään ei onnistunut enää tuon jälkeen. Seuraavana oli ruutu, mikä onnistui todella hyvin. Yoda jopa tuli laukka-askeleella seuraamiseen. Viimeisenä vuorossa oli luoksetulo.. Ensimmäisen merkin kohdalla ei tapahtunut mitään reagointia käskyyn, joten otettiin suoraan maahanmeno. Maahanmeno oli loistava, sitä ei varmaan koskaan ole tehtykään noin kovasta vauhdista. Seisominen jäi siis suorittamatta..
Toisessa erässä oli seuraaminen ensimmäisenä. Yoda seurasi kohtuullisesti, yksi perusasento jäi tekemättä ja muutema keskittyimisen herpaantuminen, pisteitä 7.5. Ohjattu nouto ei mennyt niinkuin piti, merkki oli hyvä, mutta yoda oli päättänyt noutaa oikean kapulan vaikka arvonnassa tuli vasen. tuloksena siis 0 p. Tunnari otettiin samaan suuntaan ja kuinka ollakaan Yoda meni ensin merkille ja kun siitä käskytin sitä uudestaan kapuloille, niin herra lähti "hakemaan ohjatun kapulaa".. Kyllä hän sitten sieltä pois tullessaan törmäsi tunnarikapuloihin, nappasi ekan suuhunsa ja tajusi että ei hitto, tässähän piti haistella, haisteli rivistön ja toi oikein, pisteitä 0. Ja sitten yksi hauskimmasta liikkeistä, kaukot.. Yoda teki täysin oikean sarjan, suht hyvällä tekniikalla. Mitä nyt liikeenohjaaja oli myöhässä eli koira suoritti sarjan siinä vaiheessa kun kyltti alkoi kääntymään, ilman  ohjaajan käskyä. Tästäkin siis 0 pistettä. Yhteensä pisteitä kertyi siis reilu 160.. Pari tokoryhmämme jäsentä kuitenkin teki 1-tuloksen, Onnea Otto ja Iita!
Sunnuntaina koirat oli ilmoitettu agilitykisoihin. eklata radalta Zorro teki nopeimman ajan, mutta otti puomilta kontaktivirheen. Yodan aika oli toiseksi nopein, mutta kontaktivirhe A-esteeltä. Toisen radan Zorro voitti ja Yoda hyllytti. Saldona siis yksi voitto nolla Zorrolle, muuten vain kokemusta..

Ei kommentteja: