maanantai 17. syyskuuta 2012

Tokokokeessa ja kissanäyttelyssä

Kim oli koko viikonlopun valmentajakoulutuksessa joten minä jouduin menemään Maxin kanssa tokokokeeseen. Sen verran tuli treenattua ennen koetta että tunnari otettiin kerran edellisenä iltana..
Omaan virheeseen meni ykköstulos kokeessa. Max oli ekassa erässä tosi korkeassa vireessä, enkä saanut laskettua sitä riittävästi ennen kehää. Se huusi ja kiljui seuraamisessa, haukahteli ruutuun mentäessä, vinkui tunnarikapulalle ym. Mutta suorituksemme kaatui ruutu-liikkeeseen. Koira meni merkille ja ruutuun hyvin, mutta sitten ohjaaja huutaa MAAHAN.. Maahan? Ei Maxilla ole sellaista käskyä.. Sen kyllä tajusin heti sillä käskyn sanottuani näin kuinka koira alkaa teputtaan eteenpäin ja lopulta menee maahan, etutassu sentin verran ruutunauhan ulkopuolella. Loppukoe menikin sitten paremmin ja olin tarkempi käskytyksen kanssa. Tuloksena kuitenkin vain 240,5 pistettä..

Maxin suoritus:
Istuminen 10
Paikkamakuu 10
seuraaminen 8 (vinkumista, mutta piti hyvin paikkansa)
seiso-istu-maahan 10
luoksetulo 7 (haukahti sivulle tullessaan, pysähdys hidas)
ruutu 0 (tassu nauhan ulkopuolella)
ohjattu 8,5 (vino perusasento, saalisti kapulaa) 
metallinouto 9
tunnari 8 (vingahti lähtiessään, liian luja vauhti kapuloille)
kaukot 8 (yksi lisäkäsky ja ennakoi sivulle nousun)

Sunnuntaina oli vuorossa Millan ja Petterin kissanäyttely Tampereella. Lisäksi Petteri oli ilmoitettu varmuuden vuoksi siitostarkastukseen, kun niitä morsiamia olisi nyt ollut tarjolla. Siitostarkastuksesta saatiin hyväksytty ja näyttelykin meni molemmilla hyvin. Molemmat sai ensimmäisen "sertinsä" avoimesta luokasta ja pääsivät TP-valintaan. TP-valinnassa voitto meni kuitenkin pilkullisille kissoille. Isoimpina virheinä oli Millalla puuttuva stoppi ja Petteri saisi olla hieman isompi. No, tärkeintä oli kuitenkin nuo EX1-arvostelut. Milla oli näyttelyssä oma kehräävä itsensä, mutta Petteri oli jostain syystä hieman takakireä. Nätisti se pöydällä antoi tutkia, mutta kehräystä ei kuulunut ja tuomaria piti varmuuden vuoksi mulkoilla vihaisesti koko ajan.

Ei kommentteja: